deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar!

Continu kneden en BM4-80

Geplaatst op door Jan Zweistra in Nieuws

Het is al weer geruime tijd geleden dat WP-Haton een beroep op Bakkerijadvies deed om mee te denken in de ontwikkeling van het continu kneden. Sobatech had een nieuwe continukneder ontwikkeld en de vraag was in hoeverre er een goed ontwikkeld deeg en eindproduct mee te maken zou zijn.

Na het doen van een serie proeven op kleine en grotere schaal bleek dit systeem een (groot) aantal voordelen te bieden.

Later bleek een bedrijf uit Zuid Afrika geïnteresseerd te zijn in deze kneder. Omdat er bij WP-Haton min of meer tegelijk een nieuwe opmaker van de tekentafel rolde, werden er door ons met beide machines veel bakproeven uitgevoerd.

En het eindresultaat mag er zijn: een kwalitatief goed toastbrood dat de vergelijking met ieder ander soort toastbrood ruim kan doorstaan.

Het is voor ons een hele eer en uitdaging.om deze hele nieuwe lijn (ergens in 2010) ter plekke in Zuid Afrika in gebruik te gaan nemen

Dat er gedurende dit traject contacten ontstaan met Warburton, Kerry-ingrediënts en Puratos is mooi meegenomen.

Het continu kneedsysteem kent heel bijzondere vaktechnische facetten maar ook het uittesten van een nieuwe geavanceerde langmaker is een bijzondere ervaring met veel uitdagingen. Ik kijk met veel plezier terug op de uiterst plezierige samenwerking tussen alle betrokken partners.